Vitaliteit en lekker gezond eten.

Deel dit bericht!

Vitaliteit en lekker gezond eten                10 september 2020 Maarssen

Als natuurvoedingskundige en BGN gewichtsconsulent in opleiding mocht ik de eerste workshop van het seizoen geven. Met een groep van 8 personen, keurig op 1 ½ meter afstand, duiken we in het onderwerp vitaliteit en voeding. We starten met een klein quizje als opwarmer. Voor de pauze hebben we het over vitaliteit, wat is dat eigenlijk en wat verstaan we daaronder? Vanuit de Schijf van Vijf kijken we naar vitale groenten, naar seizoensgroenten en we bespreken het verschil tussen biologische en biodynamische producten. Het onderwerp roept veel herkenning, vragen en discussie op. Leuk! Zo wordt het een interactieve ochtend.

Gezien mijn opleiding als natuurvoedingskundige leg ik ook in het kort de antroposofische kijk op voeding uit. Wat doet dit voor ons lichaam? Er komen reacties: “Leuk om op deze manier te variëren”; “Eigenlijk maak ik zulke keuzes al onbewust”. Ik geef het overzicht mee van het enorme aanbod aan groenten per seizoen waarmee je kunt variëren.

Na de pauze gaat het over het eten met aandacht en smaak. Deelnemers schrijven op welke voorkeuren ze hebben en waar ze energie van krijgen. Ook maakt iedereen een plannetje welke goede gewoonten hij/zij wil oppakken. De één schrijft een paar steekwoorden op. De ander maakt een mooie collage. De ochtend vliegt om. Er valt zoveel te vertellen en uit te wisselen over dit onderwerp! Alle deelnemers geven aan dat er kennis is opgefrist en dat zij zich meer bewust zijn van gezonde voeding. De groep vond het inspirerend. En ik voel dat ik energie krijg van mijn nieuwe werkrichting in het geven van gewichts- en voedingsadvies.

Impressie van de workshop

Maaike Blommesteijn

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *