Nieuws archief

For Effect

Eli te Winkel

Op 9 maart was Eli te Winkel van For Effect bij ons te gast om de workshop Pitchen met Impact te verzorgen.
Alhoewel Eli vooral workshops en master classes voor ondernemers organiseert, was hij toch bereid om bij ons een workshop te geven. Waarvoor dank.
Het was een inspirerende en leerzame workshop. Eerst werd uitgelegd uit welke onderdelen een pitch bestaat en hoe je een goede pitch opstelt.
Na elk besproken onderdeel konden we meteen zelf aan de slag door dat deel van je pitch op papier te zetten. Zo werd je pitch stap voor stap opgebouwd.
In een open en gezellige sfeer werden de opgestelde pitches op elkaar geoefend. Je komt er dan al snel achter dat een bedachte tekst in een gesprek niet altijd lekker loopt. De tekst dus aanpassen en “loslaten” op een andere deelnemer.
De feedback van Eli en deelnemers was daarbij heel waardevol.

Nu we de basis van een pitch hebben, is het verder een kwestie van oefenen en fijnschaven.

Eli, bedankt voor deze leerzame en leuke workshop.
Wil je meer informatie over de workshops en master classes van For Effect, ga dan naar www.foreffect.nl

For Effect

Samen op weg naar werk: in het In Between Café

di 2 apr 2019

Folkert Reijerse en Engeline Groothuis.
Foto: Karin Doornbos

In het In Between Café in de bibliotheek aan de Overtoom komen werkzoekenden en zzp’ers maandelijks bij elkaar: om elkaar te inspireren en te informeren. Tijdens elke bijeenkomst worden één of meer korte workshops gegeven. De organisatie is op dit moment in handen van Engeline Groothuis, Folkert Reijerse en Fried Eckenbach. De toegang is gratis.

IJsselstein – De ontvangst in het souterrain van de bibliotheek aan de Overtoom is hartelijk en enthousiast. Dit is de plek waar maandelijks IJsselsteiners met uiteenlopende achtergronden bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen op het gebied van werk en sollicitaties. Er is iedere maand een nieuw thema met een andere presentator. Het bijzondere aan dit initiatief is, dat het georganiseerd wordt voor en door mensen die op zoek zijn naar een baan. De bijeenkomsten zijn vrijblijvend en gratis “al wordt een kleine bijdrage wel op prijs gesteld”, zegt organisator Engeline. ”De club krijgt geen subsidie en is voor materialen zoals pen en papier afhankelijk van giften.”
De bijeenkomsten zijn er in principe voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan, maar de groep bestaat voor een groot deel uit 45-plussers. “De economie is dan wel aangetrokken, maar het blijft lastig om werk te vinden als je niet bent opgeleid in de zorg of de bouw”, zegt Engeline. Folkert beaamt dit. “Ook leeftijd speelt mee.”
Hij heeft jarenlang in de ICT gewerkt, maar komt op zijn 61ste moeilijk aan de bak. Toch zitten ze beslist niet bij de pakken neer. Het organiseren en coördineren van de bijeenkomsten geeft veel voldoening. “We voorzien echt in een behoefte.” De workshops bieden veel inspiratie en de groep is hecht. “Mensen vinden het waardevol om met elkaar ervaringen uit te kunnen wisselen.”
Als er iemand een baan gevonden heeft dan vieren ze een feestje. “Met taart.”
Na de bijeenkomsten blijven de deelnemers vaak lang napraten. “Soms moeten we ze zelfs wegsturen”, lachen ze. Het is duidelijk dat de groep meer biedt dan het schrijven van sollicitatiebrieven en cv’s. “Al is die mogelijkheid er ook.”

Iedereen die zich wil laten inspireren op weg naar een (andere) baan is welkom bij het In Between Café, ook op maandag 8 april van 9.15 tot 11.45 uur. Ook mensen die een workshop aan willen bieden of mee willen helpen met de organisatie zijn van harte welkom. Meer info: inbetweencafeijsselstein@gmail.com of kijk op de Facebookpagina. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon binnenlopen in de bibliotheek van IJsselstein, Overtoom 7. Na de bijeenkomst is er gelegenheid om te netwerken.

In Between Café Eindhoven

In Between Café is één van de drie winnaars van het StimuleringsfondsXL 2016

De drie winnaars van het Rabobank Utrecht StimuleringsfondsXL 2016 zijn bekend! En daar zijn wij er één van! Samen met Stichting Move en Voedseltuin Overvecht winnen we een geldbedrag en eventuele begeleiding vanuit Rabobank Utrecht. Dit werd op dinsdagavond 1 november 2016 in TivoliVredenburg bekend gemaakt. We zijn super dankbaar voor jullie stem! En trots en blij met deze mooie waardering.

img_7194

In de media:
DUIC https://www.duic.nl/economie/drie-utrechtse-buurtinitiatieven-winnen-groot-geld-bedrag-finale-stimuleringsfondsxl/
RTV Utrecht http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1540993/voedseltuin-overvecht-wint-prijs-stimuleringsfonds-xl.html
De Stad Utrecht
http://destadutrecht.nl/de-wijk/drie-winnaars-stimuleringsfondsxl/

Bekijk het filmpje van de avond

Finext Nieuw Organiseren Prijs 2016

genomineerde-no-stempel-01-150x150In Between Café is genomineerd voor de Finext Nieuw Organiseren Prijs 2016. De winnaar van deze jaarlijkse prijs wordt op 6 oktober bekend gemaakt tijdens het Nieuw Organiseren Festival.

In Between Café: zo goed mogelijk voorbereid (weer) aan het werk

In Between Café één van de 8 finalisten Rabobank StimuleringsfondsXL 2016

Acht mooie projecten die op hun eigen manier Utrecht en omgeving sterker maken. In Between Café is één van de 8 finalisten van het StimuleringsfondsXL en we willen graag winnen. Zodat we in alle wijken van Utrecht vanuit onze kernwaarden nog meer werk- en opdrachtzoekenden mogen stimuleren en motiveren richting een (betaalde) baan.

Lees voor meer informatie: https://inbetweencafe.nl/divers/rabobank-stimuleringsfondsxl-2016/ of https://www.stimuleringsfondsxl.nl/finalisten-2016/

Nominatie ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015’

Finale Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015

Finale Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015

In Between Café De Bilt

In between Cafe De Bilt

Aankondiging In Between Café De Bilt (2014)

In Between Café Leidsche Rijn 

Aankondiging In Between Café Leidsche Rijn

Aankondiging In Between Café Leidsche Rijn (2014)

http://www.doenjadienstverlening.nl/projecten/2015/5/31/between-cafe-9-juni/
http://liefstleidscherijn.nl/inbetweencafe/
http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2870760

In Between Café op dinsdag 10 februari 2015


In Between Café Noordoostpolder
http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/64922/bogaards-opent-in-between-cafe-emmeloord/ http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/66308/workshop-solliciteren-in-in-between-cafe/

In Between Café Zeist

Aankondiging IBC Zeist

Nieuwsbode: Aankondiging In Between Café Zeist (2015)

Aankondiging IBC Zeist in StadsPers

StadsPers: Aankondiging In Between Café Zeist (2015)

RondZeist (2015)

Gemeente Zeist steunt initiatief van de orgaistatoren van In Between Café Zeist en plaats een artikel in RondZeist (2015)

FD, bijlage werk & geld ‘Rouwen om je baan’
Sfeerverslag van In Between Café Zeist, waarbij Angela Bottenberg van FNV-Kiemte gast was met een workshop Verloeskunde.

IBC Zeist te gast bij Rabobank Utrechtse Heuvelrug

StadsPers_2016-02-03

StadsPers: 105 bezoekers voor In Between Café (2016)