IBC Eindhoven nodigt je uit voor de netwerkbijeenkomst van 11-1-2024 om 13:15 uur met de inspiratieworkshop “Gouden Mieren”

Deel dit bericht!

GASTSPREKERS: Selma Beumer en Lieke van der Vorst

Een gouden mier is de eenling in de mierenhoop; een pionier. De mier die kiest om de niet-gebaande paden te bewandelen om zo verandering en verbetering te creëren in zijn eigen leven en/of misschien wel in de wereld.

Herken jij je in de gouden mier maar word je ondergewaardeerd of vind je je weg niet? Dan is deze inspiratiesessie voor Gouden mieren iets voor jou.

Wij, Selma Beumer en Lieke van der Vorst, gaan door middel van de kernwaardenschatkist jou laten zien, dat jij van onschatbare waarde bent en moedigen jou aan om daarvoor van de gebaande paden af te gaan of anders te durven zijn op deze paden.

POSITIEVE DESINTEGRATIE

Onze visie is gebaseerd op positieve desintegratie. Een theorie voor andersdenkende en -voelende mensen die niet binnen het systeem passen en dus ook niet geholpen zijn met re-integratie.

Door te desintegreren neem je vanuit autonomie verantwoordelijkheid over jouw persoonlijke levenspad. Wat dit precies betekent, kunnen Selma en Lieke als geen ander vertellen en zullen jou hierin gaan inspireren tijdens deze sessie.

Gastsprekers SELMA EN LIEKE

Mogen wij ons voorstellen. Wij zijn de golddiggers bij ‘Gouden mieren’. Als golddigger halen wij het goud bij jou naar boven. Maar hoe hebben wij ons eigen goud laten blinken? 

Selma:

Je kent die uitspraak vast wel: “alles waar ’te’ voor staat, is niet goed”. Als dat is wat je mee krijgt, en in onze maatschappij krijgen we deze boodschap volgens mij bijna allemaal wel mee, dan ga je er in geloven.

Zo geloofde ik dus bijvoorbeeld dat ik te perfectionistisch was én dat perfectionisme niet goed was. Ik hield me daardoor in, zodat anderen dit niet zouden opmerken. Positieve Desintegratie leerde mij dat mijn ‘te’s’ juist van waarde zijn. Sindsdien ben ik perfectionistisch op de momenten dat ik dat wil en belangrijk vind. Ik kom er nu helemaal voor uit. Dat is een bevrijding voor mij!

En mijn perfectionisme bevrijden, dat was nog maar het begin. Ik heb nog veel meer ‘te’s’ die ik transformeer en bevrijd. Zo groei ik elke dag. Ik gun iedereen dat, ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Hierin ligt je bevrijding! Voel je je klem zitten? In jezelf? In een systeem? In wat dan ook, op welk onderwerp dan ook, leven met behulp van Positieve Desintegratie kan je écht die stap verder brengen.

Lieke:

Op mijn werk kreeg ik allerlei ideeën en ging deze spontaan uitvoeren. Hierdoor bleven mijn (veel minder interessante) basis-werkzaamheden liggen. Terwijl ik me meer van waarde voelde, bleken mijn collega’s vooral te zien wat ik niet meer deed. Wat ik weer aanvoelde en me schuldig over voelde.

De theorie van Positieve Desintegratie gaf mij de bevrijding. Die liet mij zien dat ik een gekke (gouden) mier was. Ik zag of voelde de dingen die mijn werkmier collega’s niet zagen of aanvoelden en mocht ermee aan de slag. Ik was niet schuldig, ik had gewoon iets anders te doen.

Na dit inzicht heb ik ontslag genomen zodat ik nog meer kon pionieren. Ik ging en ga waar mijn intuïtie mij naartoe stuurt en dat blijkt steeds de goede plek op het juiste moment te zijn.

Aanmelden via: 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ibc-e-inspiratiesessie-voor-gouden-mieren-776593150017

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *