IBC-Eindhoven bijeenkomst op woensdag 6 april 2022 van 13:15 uur tot circa 16:00 uur met De Gekke Mieren workshop

Deel dit bericht!

GEKKE MIEREN WORKSHOP   Gastspreker Lieke van der Vorst

Mieren zijn een beetje gekke wezens. Je kan ze op allerlei manieren op ons van toepassing brengen, want mieren hebben allerlei dingen die wij hebben, zoals veeteelt. Ze hebben oorlog. Ze hebben landbouw. Ze hebben allerlei manieren, ook om tot beslissingen te komen. Mieren leven in een wereld van geur. Overal waar ze lopen, lopen ze over een geurweggetje waar ze de boodschappen van andere mieren ruiken. De voelsprieten op hun kop zijn eigenlijk helemaal geen voelsprieten. Het zijn uitwendige neuzen waar ze alles mee ruiken. Als je zo’n geurpaadje hebt in je achtertuin en je trekt er met de vinger een streep overheen, dan breek je die geurweg doormidden en ontstaat er een geurravijn.

Mieren durven daar niet overheen te gaan en dus er ontstaat een opstopping. Mieren gaan duwen, andere mieren willen terug. Een verkeerschaos. De mieren staan te wachten op één type mier en daar is maar een procentje van in het nest. Soms zelfs nog minder. Ik noem die mieren gekke mieren, want die mier gaat juist waar hij geen mieren ruikt. Die gekke mier komt aangelopen en loopt over dat geurravijn heen. De weg is hersteld en iedereen kan weer aan het werk.

Gekke mieren zijn avonturiers, ontdekkers, uitvinders, voorop-lopers en wanneer ze dit niet kunnen of weten van zichzelf; vastlopers.

Omdat je niet met de kudde mee gaat, moet je dus wel zelf leren denken, voelen, bewegen, (over)leven. En dat kan als een eenzame weg voelen….

Herkenbaar ?

Gekke mieren hebben dus een andere weg te gaan. Zij zijn anders door bijvoorbeeld hun vindingrijkheid, intellect, creativiteit en/of gevoeligheid. Wanneer zij als werkmier gaan werken lopen zij vast. Ze raken oververmoeid, gefrustreerd en/of verveeld. De hulpverlening is vaak gericht op werkmieren: Hoe pas je zo snel mogelijk weer in het systeem. Als gekke mier voel jij dat die systemen helemaal niet kloppen en mag jij dus buiten het systeem gaan creëren. Of binnen het niet-werkende systeem een ander geluid laten horen. Niet vanuit rebelsheid maar vanuit jouw persoonlijkheid. 

Tijdens deze workshop vertelt Lieke van der Vorst over de weg die een Gekke Mier heeft te gaan. Hoe deze zich kan bevrijden en zich kan ontplooien om de wereld een stukje mooier te maken. Zij bewandelt zelf deze weg van Positieve Desintegratie en inspireert met deze theorie en haar persoonlijke en kwetsbare verhalen andere gekke mieren.

Bekijk haar website voor meer informatie: www.liekeweetraad.nl

Locatie: Pand P

Inloop vanaf 13:00 en met pauze zodat je ook gezellig kunt netwerken

De workshop zelf duurt van 13:15 tot circa 16:00 uur

Aanmelden via:   https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ibc-e-workshop-gekke-mieren-workshop-289749126437

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *